DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 985 din 26 septembrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CIOCÎRLAN MARCEL, ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Alba, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, uz de fals, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnarea inculpatului CIUGUDEAN ADRIAN, agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al I.P.J Alba, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual şi uz de fals.

Condamnarea inculpatului JURJE-VALE IOAN, administrator la SC TEXTIL DIVISION SRL Baia Mare, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă IGPR şi obligă pe inculpaţi să plătească în solidar părţii civile suma de 63.410,34 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 27 septembrie 2010 (comunicatul nr. 385/VIII/3 din data de 1 octombrie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 octombrie 2010