DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.291 din 20 septembrie 2012, Curtea de Apel Timişoara a menţinut sentinţa Judecătoriei Arad care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TAMAŞ BELA, cetăţean maghiar, administrator al SC „INTERAMERICAN TRADING” SRL- Filiala Arad, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: evaziune fiscală, producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autorităţile fiscale competente şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatului Tamaş Bela, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor POPOVICIU MARIA, ŢEPELEA FLORIAN şi POPICĂ SEVASTIAN, angajaţi cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 8 ani, pentru săvârşirea următoarelor: complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, complicitate la infracţiunea de producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autorităţile fiscale competente şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnarea inculpatului MIHUŞ STELIAN DUMITRU, angajat cu funcţie de conducere în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 8 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autorităţile fiscale competente.

Interzice tuturor inculpaţilor dreptul de a fi a fondatori, administratori, directori sau reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale.
Admite în parte acţiunea civilă exercitată în cauză de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad şi obligă pe inculpaţi, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC. Interamerican Trading SRL filiala Arad, reprezentată prin lichidator, la plata sumei de 57.459.622 lei, cu titlu de daune materiale.

Obligă inculpaţii, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de câte 15.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara la data de 3 decembrie 2008 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2009