DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.609 din 29 august 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului RADU EUGEN ALEXANDRU, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Instanţa a interzis inculpatului Radu Eugen Alexandru, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului BANEA NICUŞOR-DORIN, persoană fără calitate specială, recidivist, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru instigare la infracţiunea de trafic de influenţă. Constată că fapta pentru care a fost condamnat este concurentă cu alte infracţiuni pentru care a fost condamnat anterior de alte instanţe de judecată, dispune contopirea pedepselor, astfel că inculpatul va executa în final 15 ani, 2 luni şi 3 zile închisoare.
Instanţa a interzis inculpatului Banea Nicuşor Dorin, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Confiscă de la inculpatul Radu Eugen Alexandru contravaloarea în lei a sumei de 70.000 de euro.
Obligă inculpaţii la plata a câte 7.700 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 23 martie 2012 (comunicatul nr. 183/VIII/3 din 27 martie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 martie 2012