DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
24 februarie 2006

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

DINCĂ EMANOIL, şef Birou regularizări, taxe, realizare construcţii din cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită,
- fals intelectual, în forma participaţiei improprii,
- trafic de influenţă şi
- fals intelectual,

NICU SAMUEL, administrator la S.C. SAMI & ARTUR S.R.L., în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals şi

UDRESCU ARTUR DAVID, administrator S.C. SAMI & ARTUR S.R.L., în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 30 martie 2005, inculpatul Dincă Emanoil, în calitate de şef Birou regularizări, taxe, realizare construcţii din cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti, a pretins de la un denunţător, proprietarul unui imobil nou construit, suma de 2.000 Euro pentru a elibera şi semna procesul – verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de construire ştiind că acesta conţine menţiuni false cu privire la respectarea prevederilor autorizaţiei de construire, înscris în baza căruia imobilul respectiv poate intra în circuitul civil. Acelaşi proces verbal a fost semnat şi de inculpaţii Nicu Samuel şi Udrescu Artur David, reprezentanţii firmei beneficiare a construcţiei iar Nicu Samuel a depus acel înscris la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. De asemenea, inculpatul Dincă Emanoil a mai determinat şi alte două persoane din subordinea sa să completeze acel proces verbal, fără ca aceştia să cunoască era fals.
În cursul anului 2005, inculpatul Dincă Emanoil a pretins de la un alte denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 12.000 USD, afirmând că are influenţă asupra membrilor unei comisii din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, pe lângă care va interveni în vederea facilitării şi urgentării cumpărării unui spaţiu comercial de către firma denunţătorului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 27 iunie 2012