DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.479 din 27 iulie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Timiş care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei CORESCU CORNELIA GHEORGHINA, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M) Timiş, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.

Instanţa a interzis inculpatei, pe perioada executării pedepsei, următoare drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

MEDEŞAN VASILE, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoare drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dispune restituirea către denunţător a sumei de 1000 lei.
Obligă inculpaţii la plata a câte 4000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare faţă de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara la data de la data de 3 octombrie 2011 (comunicatul nr. 611/VIII/3 din data de 6 octombrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 octombrie 2011