DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.369 din 4 iulie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Bacău care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului AILINCĂI VASILE, primar al municipiului Moineşti în perioada 2004 – 2008, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei CONSTANTINESCU LUMINIŢA, director la o societate comercială din Bucureşti, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Instanţa a interzis inculpatei pe perioada executării pedepsei următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dispune confiscarea de la inculpatul Ailincăi Vasile a sumei de 30.000 lei.
Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 3000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău la data de la data de 31 iulie 2009 (comunicatul nr. 191/VIII/3 din data de 4 august 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2009