DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 iulie 2012
Nr. 593/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:
TROACĂ DANIEL, în stare de arest preventiv, subofițer în cadrul unei unități militare din Galați, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență;
MARIN NICOLAE, în stare de libertate, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2012, inculpatul Troacă Daniel a pretins de la o persoană aflată în stare de arest preventiv suma de 400.000 lei susținând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă reprezentanți ai autorităților judiciare (ofițer de poliție, procuror) pentru ca aceștia să nu mai solicite instanței de judecată prelungirea măsurii arestării preventive pentru persoana în cauză. În demersul său, Troacă Daniel a beneficiat de ajutorul inculpatului Marin Nicolae care i-a intermediat o întâlnire cu ofițerul de poliție și care a acceptat să intermedieze și remiterea unei tranșe din banii pretinși către ofițerul de poliție și procuror.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galați.

Amintim că, la data de 5 iulie 2012, Curtea de Apel Galați a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Troacă Daniel și măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile față de inculpatul Marin Nicolae (detalii în comunicatul de presă nr. 507/VIII/3 din 28 iunie 2012).

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 noiembrie 2012
comunicate-hotărâri de condamnare din 08 aprilie 2015