DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
06 iulie 2012
Nr. 539/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor MLADEN ELENA CARMEN, judecătoare la Curtea de Apel Craiova - Secţia civilă şi STOIAN IONEL, persoană fără calitate specială, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de şantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 28 mai - 12 iunie 2012, inculpaţii Mladen Elena Carmen şi Stoian Ionel au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană. În această modalitate cei doi inculpaţi au urmărit obţinerea, în mod injust, a sumei de 5.000 euro de la persoana vătămată, la data de 13 iunie 2012, suma respectivă fiind primită efectiv de inculpata Mladen Elena Carmen.
La data de 14 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Mladen Elena Carmen şi Stoian Ionel pe un termen de 29 de zile (comunicat nr. 437/VIII/3 din 14 iunie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE




Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 16 mai 2013