DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.247 din 26 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MILITARU DORIN, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef), şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Caraş - Severin, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Condamnarea inculpatei MIULESCU LOREDANA MONICA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: trafic de influenţă, în formă continuată şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Faţă de ambii inculpaţi, instanţa a interzis exercitarea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea de la inculpaţi a sumei de 5.000 euro remisă inculpatei Miulescu Loredana Monica de către partea civilă iar, în cazul în care aceasta nu se va mai găsi, se va dispune obligarea inculpaţilor în solidar la plata echivalentului în lei a acesteia.
Obligă pe inculpata Miulescu Loredana la restituirea sumei de 4000 euro în echivalent lei la cursul BNR de la data punerii în executare a prezentei decizii către unul dintre amrtori.
Obligă inculapata Miulescu Loredana la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatul Militaru Dorin la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara la data de la data de 29 noiembrie 2011 (comunicatul nr. 789/VIII/3 din data de 5 decembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2011