DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
03 iulie 2012
Nr. 519/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PÂNZARU ADRIAN STELIAN, reprezentant al SC PANSIPROD MEDICAL SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Pânzaru Adrian Stelian, în calitate de reprezentant al SC PANSIPROD MEDICAL SRL, a oferit suma de 50.000 euro directorului administrativ al Spitalului judeţean de Urgenţă Argeş, pentru ca instituţia să iniţieze demararea unei proceduri de achiziţie publică de produse şi materiale sanitare prin metoda achiziţiei directe iar contractul să fie atribuit unei firme indicate de inculpat, alta decât SC PANSIPROD MEDICAL SRL. Acesta nu a propus drept câştigător al licitaţiei firma pe care o reprezenta oficial pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş suspendase temporar relaţiile contractuale cu SC PANSIPROD MEDICAL SRL deoarece unitatea medicală fusese chemată în judecată pentru neplata la termen a mai multor materiale sanitare livrate, debitul existent fiind de circa 80.000 RON.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. - Direcţia generală de informaţii şi protecţie internă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE




Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 29 octombrie 2012