DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.160 din 20 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Braşov care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LUPU GHEORGHE, fost primar al oraşului Zărneşti, jud. Braşov, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţa obţinerii de către funcţionarul public pentru sine sau altul a unui avantaj patrimonial şi uz de fals, toate în formă continuată.

Condamnarea inculpatului ENESCU ADRIAN, administrator al SC ADITOM SRL Zărneşti, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţa obţinerii de către funcţionarul public pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, ambele în formă continuată.

Condamnarea inculpatului LUPU CLAUDIU, asociat al SC M&L Invest SRL, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire, cu rea credinţă, de către fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societăţii, a bunului sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza a altă societate în care are interese direct sau indirect şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Obligă în solidar pe inculpaţii Lupu Gheorghe şi Enescu Adrian, acesta din urmă în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Aditom SRL, să plătească Primăriei Zărneşti suma de 31.112,55 lei, reprezentând prejudiciul cauzat.
Obligă pe inculpatul Lupu Claudiu să plătească părţii civile SC M&L INVEST SRL suma de 31.379,31 Euro (sau echivalentul în lei la data plăţii efective), reprezentând contravaloarea unui autoturism.
Obligă pe inculpatul Lupu Gheorghe să plătească statului suma de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Obligă pe apelanţii Enescu Adrian şi Lupu Claudiu la plata a câte 175 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Braşov la data de la data de 30 iunie 2010 (comunicatul nr. 263/VIII/3 din data de 6 iulie 2010).



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2010