DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.182 din 21 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Galaţi care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LEOPA MARIAN VALENTIN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului pe perioada executării pedepsei următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Achitarea inculpatului MELINTE ION pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
Obligă pe inculpatul Leopa Marian Valentin să restituie martorului denunţător suma de 1000 euro, reprezentând contravaloarea a două laptop-uri, la cursul oficial de schimb euro/leu la data efectuării plăţii şi suma de 400 euro (fapta din anul 2010).
Menţine sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor inculpatului Leopa Marian Valentin.
Obligă pe inculpatul Leopa Marian Valentin la plata către stat a sumei de 30.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi la data de la data de 28 septembrie 2011 (comunicatul nr. 597/VIII/3 din data de 4 octombrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 octombrie 2011