DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 iunie 2012
Nr. 465/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MIHUŢ VIRGIL, arestat în altă cauză, ofiţer şef de secţie (cu gradul de subcomisar) în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 21 martie 2011, inculpatul Mihuţ Virgil, subcomisar de penitenciare şi şef al Secţiei a VI-a din cadrul Penitenciarului Rahova, a pretins şi primit, prin intermediar, de la o persoană încarcerată în Penitenciarul Rahova, suma de 1.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a nu îşi îndeplini obligaţiile de serviciu cu privire la sesizarea faptului că persoana de la care primise banii deţinea un telefon mobil în camera de detenţie.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului.
Facem precizarea că inculpatul Mihuţ Virgil a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Bucureşti al DNA pentru fapte similare (detalii în comunicatul nr. 55/VIII/3 din data 9 februarie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 ianuarie 2013