DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 693 din 7 iunie 2012, Curtea de Apel Iaşi a menţinut sentinţa Judecătoriei Vaslui care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MARIAN SERGIU, fost subprefect al judeţului Vaslui, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: fals material în înscrisuri oficiale în forma participaţiei improprii, uz de fals în formă continuată, în forma participaţiei improprii (trei acte materiale), tentativă la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în forma participaţiei improprii.
Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatei LUCA GABRIELA, consilier în cadrul Prefecturii judeţului Vaslui, la pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: fals material în înscrisuri oficiale, în forma participaţiei improprii, uz de fals în formă continuată, în forma participaţiei improprii (trei acte materiale), tentativă la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în forma continuată, în forma participaţiei improprii.

Condamnarea inculpatului HUDUM MIHAI, funcţionar public în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) Vaslui, la pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: fals material în înscrisuri oficiale, în forma participaţiei improprii, tentativă la abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în forma participaţiei improprii.

Ia act că Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pajişti Vaslui şi Agenţia Domeniilor Statului nu s-au constituit părţi civile în cauză.
Obligă pe inculpaţii Marian Sergiu, Luca Gabriela şi Hudum Mihai să achite fiecare câte 2.016 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi la data de la data de 11 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 295/VIII/3 din data de 17 noiembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 noiembrie 2009