DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 586 din 28 mai 2012, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MANEA CIPRIAN - IONUȚ, asociat și administrator la SC Rul Com SRL, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: evaziune fiscală, în legătură directă cu infracțiunile de corupție și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

Condamnarea inculpatului GHERGHEL SORIN, șeful Reprezentanței Registrului Auto Român (R.A.R.) Neamț, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

Condamnarea inculpatului GHILEA CONSTANTIN - VALENTIN, director la Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale Neamț (D.J.A.O.V.), la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

Condamnarea inculpaților SURDU GHEORGHE, șef compartiment echipe mobile, PREUTU MITICĂ, controlor vamal și CĂSĂMÂNDRĂ VASILE, inspector vamal, la pedepse de câte un an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

Ia act că partea vătămată Ministerul Finanțelor Publice, prin D.G.F.P. Neamț, nu s-a constituit parte civilă în cauză.
Obligă pe fiecare dintre inculpați să plătească statului câte 5500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de la data de 16 octombrie 2009 (comunicatul nr. 289/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 noiembrie 2009