DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 23 din 30 mai 2012, Curtea Militară de Apel a menținut sentința Tribunalului Militar București care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LEPĂDATU ION, ofițer cu gradul de lt. col., comandant al Batalionului de Jandarmi nr. 3 din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Centrul Romilor Pentru Intervenție Socială și Studii ROMANO CRISS, și pe cale de consecință obligă pe inculpatul lt-col (r) LEPĂDATU ION și a părții responsabile civilmente Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, în solidar, să plătească părții civile suma de 585.29 lei reprezentând contravaloarea a 16 saci de adeziv CT 85 cu o greutate de 25 kg. fiecare.
Instituie poprirea până la concurența sumei de 585,29 lei asupra sumelor de bani pe care le încasează lunar inculpatul LEPĂDATU ION cu titlul de pensie de la Casa de Pensii a Ministerului Administrației și Internelor, măsură asiguratorie care este executorie.
Obligă pe inculpatul Lepădatu Ion să plătească statului suma de 4.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari la data de la data de 28 decembrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.