DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 406 din 21 mai 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaților TUBAK LIVIU, președinte al Asociației Composesoratului Casinul Nou și TULIT MIKLOS, membru în Consiliul de Administrație al Asociației Composesoratului Casinul Nou, la pedepse de câte 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

Instanța a aplicat ambilor inculpați, ca pedeapsă complementară, interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.
Admite acțiunea civilă formulată de APIA Centrul Județean Harghita așa cum a fost precizată și obligă inculpații Tubak Liviu și Tulit Miklos la plata în favoarea părții civile a sumei totale de 161.169,45 lei.
Obligă inculpații la câte 850 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș la data de la data de 18 februarie 2011 (comunicatul nr. 95/VIII/3 din data de 28 februarie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.