DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 16 mai 2012
Nr. 331/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul OPREA FLORIN – VIOREL, asociat, acționar și administrator la mai multe societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori au rezultat următoarele:

În perioada 2009 – 2010, S.C. „Hermitage Delivery” S.R.L, societate administrată de inculpatul Oprea Florin – Viorel, a achiziționat diverse materiale de construcție de la firme din Bulgaria, Franța, Georgia, Republica Cehă, pe care le-a achitat prin transfer bancar extern din conturile societății S.C. „Hermitage Delivery” S.R.L., mărfuri pe care nu le-a înregistrat în contabilitate și pe care le-a valorificat prin intermediul altor societăți controlate de același inculpat, fără a înregistra veniturile obținute. În acest fel, inculpatul s-a sustras de la plata obligațiilor către bugetul de stat, prejudiciul total rezultat fiind în sumă totală de 14.290.619 lei, din care TVA în valoare de 7.759.861 lei și impozit pe profit în sumă de 6.530.758 lei.
Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 15.646.637 lei, reprezentând prejudiciu la bugetul de stat.

La data de 16 mai 2012, la propunerea procurorilor, Tribunalul Timiș a dispus măsura arestării în lipsă a inculpatului Oprea Florin Viorel pe o perioadă de 30 zile, începând cu data prinderii sau prezentării acestuia.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 decembrie 2014