DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1418 din 3 mai 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința Curții de Apel Oradea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului SAMOILĂ CRISTIAN, ofițer de poliție, la pedeapsa de 1.105 zile închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanța a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei și timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.
Constată că pedeapsa a fost executată din data de 11 februarie 2003 până la data de 21 februarie 2006.

Condamnarea inculpatului CIONCA DUMITRU, ofițer de poliție, la pedeapsa de 1.239 zile de închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanța a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei și timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.
Constată că pedeapsa a fost executată din data de 11 februarie 2003 până la data de 05 iulie 2006.

Dispune restituirea în favoarea denunțătorului a echivalentului în lei al sumei de 1000 DM de către inculpatul Samoilă Cristian.
Obligă pe inculpați să plătească în favoarea statului, în solidar, suma de 4.036,5 lei cu majorări de întârziere până la data stingerii datoriei.
Obligă pe inculpați să plătească în favoarea statului suma de câte 1.500 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de la data de 31 martie 2003 (comunicatul nr. 45 din data de 7 aprilie 2003).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.