DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1411 din 2 mai 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului RAP SORIN, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Ilfov - Brigada Rutieră, la pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare cu executare în regim de detenție pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență. Instanța a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatului BOGDAN ȘTEFAN, subofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (I.J.J.) „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Condamnarea inculpatei CALOMFIR ANGELA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

Obligă pe inculpatul Rap Sorin la restituirea către martorul denunțător a sumei de 1.200 euro.
Obligă inculpații Rap Sorin și Bogdan Ștefan la câte 2000 lei fiecare cheltuieli judiciare statului.
Obligă inculpata Calomfir Angela la plata sumei de 150 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București la data de la data de 28 noiembrie 2011 (comunicatul nr. 776/VIII/3 din data de 29 noiembrie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.