DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 131 din 5 aprilie 2012, rămasă definitivă la data de 17 aprilie 2012, Judecătoria Sfântu Gheorghe a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DAMO DESIDERIU, președinte al Composesoratului Hammas Dobolii de Sus, județul Covasna, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor și infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor.

Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Constată că inculpatul Damo Desideriu a consemnat la CEC BANK, la dispoziția instanței, suma totală de 17.298,88 lei cu titlu de despăgubiri civile.

Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 1.150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 16 septembrie 2011 (comunicatul nr. 603/VIII/3 din data de 5 octombrie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.