DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 761 din 17 aprilie 2012, Curtea de Apel București a menținut decizia Tribunalului Giurgiu care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CURT DANIEL, administrator al S.C. COZDAN SRL și S.C. VIANTON SRL., la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Instanța a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât și timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.
Obligă pe inculpatul Curt Daniel să plătească părții civile Agenția Națională de Administrare Fiscală suma de 6063.859,77 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.
Obliga inculpatul la plata către stat a sumei de 4000 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București la data de 8 octombrie 2009 (comunicatul nr. 271/VIII/3 din data de 3 noiembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.