DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 760 din 12 aprilie 2012, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului OPRIȘAN GEORGIAN, administrator al S.C. MODERN TURISM & CATERING S.R.L. Brăila, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, cu consecințe deosebit de grave. Instanța a interzis inculpatului, timp de 5 ani după executarea pedepsei, principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatului NEGREANU - ARBOREANU LIVIU – ALEXANDRU, reprezentant al S.C. TOP SWEETS INDUSTRIE T.S.I. S.R.L. și S.C. LEAR COMIMPEX S.R.L, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, cu consecințe deosebit de grave. Instanța a interzis inculpatului, timp de 5 ani după executarea pedepsei, principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă pe ambii inculpați în solidar, iar pe inculpatul Oprișan Georgian în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Modern Turism & Catering SRL și pe inculpatul Negreanu - Arboreanu Liviu – Alexandru în solidar și cu părțile responsabile civilmente SC Top Sweets Industrie TSI SRL și SC Lear Comimpex SRL la plata sumei de 81.189 euro - echivalentul în lei la data plății - către partea civilă Oficiul de Plăți și Contracte Phare.

Obligă pe inculpatul Oprișan Georgian, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Modern Turism & Catering SRL și pe inculpatul Negreanu - Arboreanu Liviu – Alexandru, în solidar cu părțile responsabile civilmente SC Top Sweets Industrie TSI SRL și SC Lear Comimpex SRL la câte 5.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 8 octombrie 2007 (comunicatul nr. 253/VIII/3 din data de 10 octombrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.