DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1161 din 13 aprilie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel Oradea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DEGĂU IOAN-DANIEL, fost ofițer la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Bihor, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Instanța a interzis inculpatului, timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatului ILIUŢ VICTOR, operator de turism, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii dare de mită.

Condamnarea inculpatului ILIUŢ VASILE, operator de turism, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Confiscă de la inculpatul Degău Ioan echivalentul în lei al sumei de 400 euro.
Obligă inculpatul la Degău Ioan la plata sumei de 5.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpații Iliuț Victor și Iliuț Vasile la plata a câte 1000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 14 noiembrie 2008 (comunicatul nr. 323/VIII/3 din data de 3 decembrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.