DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 429 din 27 martie 2012, Curtea de Apel Iaşi a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatei ŢEPOI MAGDA, preşedinte al Camerei de Comerţ a Regiunii UNU NORD EST ROMÂNIA, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
Instanţa a interzis inculpatei, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă pe inculpată să plătească părţii civile cu titlu de despăgubiri civile, echivalentul în lei - la data executării efective a obligaţiei de plată de către inculpată - al sumei de 132.991,73 euro, reprezentând cuantumul prejudiciului total efectiv cauzat părţii civile.
Obliga pe inculpată sa plătească statului, cu titlu de cheltuieli judiciare, suma de 8.500 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 4 iulie 2005 (comunicatul nr. 367 din data de 9 iunie 2005).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iunie 2005