DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 19 martie 2012
Nr. 157/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

DOBRINOIU ION, în stare de arest preventiv, director coordonator al Direcţiei Silvice Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi

PĂUN FLORIN, administrator al S.C. EXPLORER MARCOS WOOD S.R.L. Stoeneşti, judeţul Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 22 februarie 2012, inculpatul Dobrinoiu Ion, în calitate de director al Direcţiei Silvice Argeş, a pretins şi a primit efectiv de la inculpatul Păun Florin, administrator al S.C. EXPLORER MARCOS WOOD S.R.L. Stoeneşti, judeţul Argeş, suma de 12.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost primiţi pentru ca inculpatul Dobrinoiu Ion să îşi încalce atribuţiile de serviciu, să îl ajute pe inculpatul Păun Florin să câştige în mod necuvenit licitaţia din data de 14 februarie 2012 prin care firma sa a obţinut în mod nelegal dreptul de a exploata cantitatea de 1.121 mc de material lemnos amplasat pe raza Ocolului Silvic Câmpulung şi pentru a semna contractul de exploatare masă lemnoasă.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani date cu titlu de mită.

La data de 24 februarie 2012, Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dobrinoiu Ion pe un termen de 29 de zile, iar faţă de inculpatul Păun Florin, procurorii au dispus măsura obligări de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile (comunicatul nr. 99/VIII/3 din data de 24 februarie 2012).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 octombrie 2013