DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 58 din 13 februarie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului general (r) MARIN IONEL, fost adjunct al directorului SRI, la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Condamnarea inculpatului general (r) ZAMFIR DUMITRU, fost adjunct al directorului SRI, la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Condamnarea inculpatului maior MIU CĂTĂLIN SPIRIDON, fost consilier al inculpatului Zamfir Dumitru, la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Achitarea inculpatului general (r) POPESCU ION pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Achitarea inculpaţilor colonel (r) TURCU VIRGIL şi lt. colonel PANAITESCU MARIAN pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Ia act că partea vătămată Serviciul Român de Informaţii nu s-a constituit parte civilă în cauză.
Dispune anularea contractelor de închiriere şi a contractelor de vânzare - cumpărare şi restabilirea situaţiei anterioare.
Confiscă de la inculpatul Miu Cătălin-Spiridon suma de 7.367.555.240,35 lei (ROL).

Obligă pe inculpaţii Marin Ionel şi Zamfir Dumitru la plata sumelor de câte 600 lei cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpatul Miu Cătălin-Spiridon la plata sumei de 7000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 11 decembrie 2008 (comunicatul nr. 345/VIII/3 din data de 12 decembrie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 decembrie 2008