DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
27 ianuarie 2012
Nr. 39/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STOICESCU CRISTIAN, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În zilele de 8, 12 şi 23 decembrie 2011, inculpatul Stoicescu Cristian, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la doi denunţători suma de 20.000 de euro, în schimbul exercitării influenţei pe care susţinea că o are asupra unui judecător, astfel încât să îl determine să emită o hotărâre de punere în libertate a celor doi denunţători aflaţi în stare de arest preventiv, într-o cauză aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti.

La data de 4 ianuarie 2012, inculpatul a primit de la cei doi denunţători, prin intermediar, suma de 10.000 euro, ca primă tranşă din totalul pretins anterior, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 5 ianuarie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile. (detalii în comunicatul nr. 7/VIII/3 din 05 ianuarie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 06 noiembrie 2012