DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 4337 din 20 decembrie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel București care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului B. V. V., ofițer de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
De asemenea, instanța a mai interzis, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă inculpatul să plătească suma de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București la data de 11 iulie 2008 (comunicatul nr. 205/VIII/3 din 4 august 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.