DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală decizia penală nr. 4270 din 15.12.2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpaţii KOLOZSI VALENTIN LAURENŢIU şi GHEORGHE FLORIN, comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Municipiului Bucureşti, la pedeapsa de câte 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, interzice ambilor inculpaţi, atât pe perioada detenţiei cât şi 10 ani după executarea pedepsei a următoarelor drepturi: de a fi aleşi în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii
Condamnă pe inculpatul GHEORGHE MIHAI - AURELIAN la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de 5 ani şi interzice, pe o perioadă de 7 ani, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Obligă pe fiecare inculpat la plata a câte 2000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 18 iunie 2010 (comunicat nr. 233/VIII/3 din 23 iunie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.