DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
03 ianuarie 2012
Nr. 3/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ILIE PAUL, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În luna noiembrie 2010, inculpatul Ilie Paul a pretins de la un denunţător suma de 50.000 de euro susţinând că, prin intermediari, poate interveni pe lângă magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti care să dispună punerea în libertate a denunţătorului. Acesta din urmă era judecat în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri. La scurt timp, Ilie Paul a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 10.000 de euro ca primă tranşă din banii pretinşi, în scopul menţionat mai sus.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Amintim că la data de 13 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ilie Paul pe un termen de 29 de zile. (detalii comunicat nr. 819/VIII/3 din data de 13 decembrie 2011).
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 17 aprilie 2012