DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 noiembrie 2011
Nr. 779/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare au dispus trimitere în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului JURJ NICOLAE, şef la Agenţia teritorială Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.) Satu Mare, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2011, inculpatul Jurj Nicolae, în calitate de şef al Agenţiei teritoriale Autoritatea Rutieră Română – Satu Mare, a pretins de la un număr de patru administratori ai unor societăţi comerciale de transport rutier de mărfuri, suma totală de 8.500 lei, din care a primit 3.000 lei, 500 euro şi 400 litri de motorină (echivalentul a 2.000 lei), pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv a nu dispune efectuarea unor controale la societăţile respective.

La data de 18 noiembrie 2011, inculpatul Jurj Nicolae a primit de la un denunţător suma de 2.500 lei pentru ca, prevalându-se de influenţa pe care o avea asupra funcţionarilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu-Mare, să îi determine să nu aplice sancţiuni contravenţionale denunţătorului. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 19 noiembrie 2011, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a inculpatului Jurj Nicolae (detalii comunicat nr. 741/VIII/3 din 19 noiembrie 2011).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 septembrie 2012