DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia nr. 4033 din 14 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei ŞERBAN ANNA MARIA, inginer în cadrul Serviciului import-export al SC Pal SA Brăila, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului BOALĂ DAN, şeful Serviciului import-export al SC Pal SA Brăila, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului SGÎRCITU IULIAN, inginer la Serviciul import-export al SC Pal SA Brăila, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Încetarea procesului penal faţă de inculpata VLĂGEANU AURELIA, funcţionar vamal (şef de tură) în cadrul Biroului Vamal Brăila, pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

Obligă pe partea responsabilă civilmente Merona Holding A.G., în solidar cu inculpaţii Şerban Anna Maria, Boală Dan şi Sgîrcitu Iulian la plata către AVAS a sumei de 4.427.411 USD plus dobânda legală în lei la data plăţii.
Obligă pe inculpaţii Şerban Anna Maria, Boală Dan şi Sgîrcitu Iulian la plata sumei de câte 80 lei fiecare, în solidar cu partea responsabilă civilmente Merona Holding A.G., cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi la data de 11 octombrie 2006.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 octombrie 2006