DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1092 din 18 octombrie 2011, Curtea de Apel Piteşti a menţinut sentinţa Judecătoriei Râmnicu Vâlcea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei GÎRLEA IOANA IULIANA, directoare a Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Alba Iulia (SAPARD), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, în formă continuată, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatei, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă pe inculpată, în solidar cu partea responsabilă civilmente prin lichidator, la plata despăgubirilor civile către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Obligă pe inculpată, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumelor de 5.000 lei şi 8.000 euro (în echivalent lei la data plăţii) către părţile civile, plus dobânda legală la zi.
Obligă pe inculpată în solidar cu partea responsabil civilmente prin lichidator la plata cheltuielilor judiciare către stat, în cuantum de 3000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 5 februarie 2007 (comunicat nr. 19/VIII/3 din data de 9 februarie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 februarie 2007