DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3406 din 5 octombrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BOGDAN VASILE SILVIU, inspector în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti - Direcţia Generală a Poliţiei Comunitare, Biroul Inspecţii Monumente Istorice, la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatei DEMETRIAN SMARANDA, inspector în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti - Direcţia Generală a Poliţiei Comunitare, Serviciul disciplina în construcţii, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a interzis inculpatei, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului MODREANU RADU TIBERIU, inspector în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti - Direcţia Generală a Poliţiei Comunitare, Biroul Inspecţii Monumente Istorice, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului PĂUN TRAIAN, inspector în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti - Direcţia Generală a Poliţiei Comunitare, Biroul Inspecţii Monumente Istorice, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune restituirea către partea civilă a sumei de 8000 lei consemnată pe numele inculpatului Bogdan Vasile Silviu.

Obligă pe fiecare dintre inculpaţii Bogdan Vasile-Silviu, Demetrian Smaranda şi Modreanu Radu-Tiberiu la plata sumei de câte 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 28 septembrie 2009 (comunicatul nr. 233/VIII/3 din data de 29 septembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 septembrie 2009