DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1015 din 29 septembrie 2011, Curtea de Apel Iaşi a menţinut sentinţa Tribunalului Iaşi care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CĂRARE MARINEL, asociat şi administrator la S.C. „Agro Investments” S.R.L. Iaşi şi S.C. Cereal Group S.R.L. Iaşi, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În plus, pe lângă aceste drepturi, instanţa a mai interzis inculpatului Cărare Marinel, timp de 3 ani după executare, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă pe inculpatul Cărare Marinel să plătească Statului Român, reprezentat de A.N.A.F., suma de 6.072.027 lei şi dobânda de 0,05% pe zi de întârziere până la data achitării prejudiciului, cu titlu de despăgubiri civile, din care suma de 3.566.818,00 lei în solidar cu partea responsabilă civilmente SC „Agro Investments” SRL, reprezentată prin lichidator judiciar şi suma de 2.505.209,00 lei în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Cereal Group SRL, reprezentată prin lichidator judiciar.
Dispune luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului şi părţilor responsabile civilmente până la concurenţa sumelor stabilite cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe inculpat la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi la data de 29 mai 2008 (comunicatul nr. 125/VIII/3 din data de 2 iunie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 iunie 2008