DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 septembrie 2011
Nr. 573/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei GHEORGHE LUMINIŢA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 2 septembrie 2011, inculpata Gheorghe Luminiţa, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în calitate de apărător ales unei persoane învinuite într-un dosar penal, a remis suma de 10.000 euro unui denunţător, ofiţer de poliţie judiciară, conform unei înţelegeri anterioare, pentru ca acesta să adopte o soluţie favorabilă, în sensul netrimiterii în judecată a persoanei învinuite şi pentru a nu efectua cercetări faţă de alte trei persoane în dosarul penal având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul constatat în cauza respectivă se ridică la suma de aproximativ 3.000.000 lei în dauna bugetului de stat.

Inculpata Gheorghe Luminiţa a fost surprinsă în flagrant delict de procurorii anticorupţie imediat după ce a dat denunţătorului suma de 10.000 euro.
Ca urmare, în data de 2 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore şi la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Gheorghe Luminiţa.

În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 30 aprilie 2012