DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
1 august 2011
Nr. 505/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată inculpatului ALDEA VIRGIL HORAŢIU, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – 2011, inculpatul Aldea Virgil Horaţiu, a solicitat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul Local Sighişoara acordarea de subvenţii, întocmind patru cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă în care a consemnat, în fals, că este utilizatorul legal al unui teren agricol în suprafaţă de 26 de hectare pe raza comunei Vînători, judeţul Mureş. În realitate, Aldea Virgil Horaţiu nu folosea terenul respectiv, întrucât îl închiriase mai multor persoane fizice de la care a încasat sume de bani cu titlu de chirie.
În această modalitate, inculpatul Aldea Virgil Horaţiu a încasat în mod nelegal suma totală de 59.758,52 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au indisponibilizat suma menţionată mai sus.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 02 octombrie 2014