DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 2456 din 20 iunie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Alba Iulia care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BLAGA NICOLAE, administrator la SC Mob Conf SRL Zlatna, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiunea de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei principale cât şi timp de 3 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Mob Conf S.R.L. Zlatna, prin lichidator judiciar să plătească părţii civile Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului dobânzi legale la suma stabilită cu titlu de despăgubiri civile, dobânzi corespunzătoare fiecărei tranşe începând cu data virării banilor şi până la achitarea integrală a debitului.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 3.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia la data de 26 august 2004.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.