DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
21 iunie 2011
Nr. 409/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor POPA ALINA LILIANA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi SOCOL ION în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada august 2008-august 2009, inculpaţii Popa Alina Liliana, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi Socol Ion au pretins de la doi denunţători suma de 5.000 de euro pentru a interveni în vederea angajării fiului denunţătorilor într-o funcţie de subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii.
Cei doi inculpaţi au lăsat să se creadă că au influenţă asupra membrilor comisiei de examinare constituite la nivelul unei unităţi S.R.I. şi din suma pretinsă au primit de la denunţători suma totală de 39.400 lei şi alte foloase materiale.
Deşi a susţinut probele în vederea angajării în cadrul S.R.I, fiul denunţătorilor nu a fost declarat admis la acest concurs.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 februarie 2014