DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
16 iunie 2011
Nr. 405/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

COSTACHE IONEL – CRISTIAN, primar al comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi

ANGHELESCU GHEORGHE – RELU, şeful Serviciului Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor aprilie – mai 2011, inculpatul Costache Ionel – Cristian, în calitate de primar al comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a pretins de la administratorului unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 100.000 lei pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti. Acest contract, în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, fusese încheiat în cursul anului 2009 între firma denunţătorului şi Consiliul Local al comunei Tărtăşeşti. În condiţiile în care lucrările nu au fost demarate nici în prezent, primăria respectivă achitase deja un avans în sumă de 300.000 lei. Mai mult, inculpatul Costache Ionel – Cristian i-a comunicat denunţătorului că nu este necesar să execute lucrarea ci doar să facă unele mici reparaţii în mod superficial şi formal.
Banii au fost pretinşi şi primiţi cu ajutorul inculpatului Anghelescu Relu Gheorghe, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, urmând ca acesta să îşi oprească suma de 50.000 lei din totalul banilor daţi cu titlu de mită.

La data de 23 mai 2011, inculpatul Anghelescu Relu Gheorghe a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după ce a primit de la denunţător suma de 100.000 lei.

În ziua de 24 mai 2011, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Costache Ionel – Cristian şi Anghelescu Relu Gheorghe pe un termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Dâmboviţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 05 iunie 2012
comunicate-hotărâri de condamnare din 15 martie 2013