DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 144 din 6 iunie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a menţinut decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CAZACU CONSTANTIN, director general al SC MFA SA Mizil (fabrică de armament), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 12 lit. a din Legea 78/2000 care constă în efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; pentru săvârşirea infracţiunii la Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990, privind folosirea cu rea credinţă a creditelor şi pentru neanunţarea comisiei de cenzori şi a consiliului de administraţie despre existenţa stării de incompatibilitate.

Condamnarea inculpatului SIREŢEANU MIHAIL, deputat în Parlamentul României, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 12 lit. a din Legea 78/2000 care constă în efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Confiscă de la inculpatul Cazacu Constantin suma de 10.556 lei reprezentând dividende încasate de la S.C. EMCO CAS S.A.
Confiscă de la inculpatul Sireţeanu Mihail suma de 9.852 lei reprezentând dividende încasate de la S.C. EMCO CAS S.A.
Dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor până la concurenţa sumelor confiscate de la aceştia.
Obligă pe fiecare inculpat la câte 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 11 iulie 2006 (comunicat nr. 105/VIII/3 din data de 12 iulie 2006).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.