DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 801 din 2 iunie 2011, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STĂNESCU IULIAN, administrator al S.C. CONTRUST PROD S.R.L. Răzvad, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire şi prezentare de documente false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, instigare la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;
Condamnarea inculpatului NICOLAE TUDOR, inspector control în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Târgovişte, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de folosire şi prezentare de documente false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene.

Obligă pe inculpaţii Stănescu Iulian şi Tudor Nicolae, în solidar, pe inculpatul Stănescu Iulian în solidar cu partea responsabilă civilmente SC CONTRUST PROD SRL Răzvad, atât la plata sumei de 320.595,98 lei, reprezentând debitul creat de aceştia în cadrul proiectului finanţat de „SAPARD”, cât şi la plata majorărilor de întârziere aferente acestui debit până la data plăţii efective.
Obligă inculpaţii Stănescu Iulian şi Tudor Nicolae şi pe partea responsabilă civilmente SC CONTRUST PROD SRL Răzvad la plata a câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti la data de 5 februarie 2009 (comunicat nr. 15/VIII/3 din data de 9 februarie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.