DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
7 iunie 2011
Nr. 387/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:

STĂNOAIA ADRIANA, în stare de arest preventiv, avocat în cadrul Baroului Dâmboviţa, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (45 acte materiale) şi

RADU ALEXANDRA în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (44 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada august 2008 – septembrie 2009, inculpata Stănoaia Adriana a pretins şi a primit de la un număr de 45 de persoane (denunţători în cauză) sume de bani cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro, atât personal cât şi prin intermediul inculpatei Radu Alexandra. În schimbul acestor bani, inculpata Stănoaia Adriana le-a promis tuturor acestor persoane că, prin influenţa pe care afirma că o are asupra funcţionarilor A.N.L Bucureşti - sector 6, le poate facilita obţinerea cu prioritate a unor locuinţe în cartierul A.N.L Brâncuşi. Iniţial, Stănoia Adriana le pretindea denunţătorilor câte 1.500 de euro, urmând ca suma de 1.000 de euro să îi fie remisă la predarea locuinţei. Niciunui denunţător nu i s-a repartizat locuinţă A.N.L.
Rolul inculpatei Radu Alexandra era de a identifica potenţialii clienţi, de a le prezenta modul în care se formează dosarul ce trebuia depus la A.N.L., de a prelua sumele de bani şi de a le remite inculpatei precum şi de a intermedia întâlnirile dintre inculpată şi cei care doreau să o cunoască personal.
În vederea recuperării sumelor de bani date de denunţători, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatei Stănoaia Adriana.

La data de 16 mai 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a inculpatei Stănoaia Adriana (comunicat nr. 323/VIII/3 din data de 16 mai 2011).

În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 martie 2012