DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 13 mai 2011
Nr. 319/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

DRAGOMIR LARISA JULIETA, judecător cu grad de judecătorie în cadrul Judecătoriei Cornetu, judeţul Ilfov, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată şi

NICOLAE MARIN în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la infracţiunea de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de luare de mită, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La datele de 27 aprilie 2011 şi 5 mai 2011, inculpata Dragomir Larisa Julieta, în calitate de judecător la Judecătoria Cornetu, a pretins şi a primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul inculpatului Nicolae Marin, sumele de 1.000 RON şi 2.300 Euro în scopul pronunţării unor sentinţe civile favorabile în dosarele pe care le avea spre soluţionare şi în care denunţătoarea avea un interes direct. În cauzele respective, denunţătoarea contestase executarea silită a unor bunuri imobile cu care aceasta garantase unele împrumuturi încheiate anterior cu persoane fizice.
La data de 5 mai 2011, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro.
Având în vedere că la data de 5 mai 2011, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatei Dragomir Larisa Julieta, în ziua de 7 mai 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea preventivă a inculpatei Dragomir Larisa Julieta pe un termen de 15 zile. În data de 6 mai 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Marin Nicolae pe un termen de 29 de zile.

Ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători s-a dispus suspendarea din funcţia de judecător a inculpatei începând cu data de 9 mai 2011.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 ianuarie 2012
comunicate-hotărâri de condamnare din 16 mai 2012