DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr.1747 din 29 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului POPESCU FLOREA, comisar - şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (S.P.C.R.P.C.I.V.) Bucureşti, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. De asemenea, instanţa a dispus, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului COJIŢĂ MIHAI, instructor auto în cadrul şcolii Auto Intact SRL Bucureşti, la pedeapsa de 5 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 5 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, în formă continuată. De asemenea, instanţa a dispus, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Confiscă de la inculpatul Popescu Florea suma de 200 lei.
Confiscă de la inculpatul Cojiţă Mihai suma de 326, 25 lei.
Obligă inculpatul Popescu Florea la plata a 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatul Cojiţă Mihai la plata a 7.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 18 decembrie 2008 (comunicat nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2009