DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr.1596 din 20 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a menţinut sentinţa Tribunalului Vâlcea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului NICOLAESCU DANIEL, primar al comunei Frânceşti, judeţul Vâlcea, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, săvârşite în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de luare de mită şi tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în vederea obţinerii pentru sine şi pentru altul a unui avantaj patrimonial. De asemenea, instanţa a dispus, pe perioada executării pedepsei principale şi timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă pe inculpat să restituie denunţătorului suma de 8.000 dolari SUA sau echivalentul acesteia în lei la data executării.
Obligă inculpatul să plătească 1750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti la data de 9 martie 2008 (comunicat nr. 77/VIII/3 din 10 aprilie 2008 ).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 aprilie 2008