DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1575 din 19 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a menţinut sentinţa Tribunalului Gorj care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului POPESCU GHEORGHE, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Oraş Novaci, jud. Gorj, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la luare de mită şi instigare la trafic de influenţă.
De asemenea, instanţa a dispus, pe perioada executării pedepsei principale cât şi timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului SÎRBU NICU LAURENŢIU, ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col.Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj, şef al Compartimentului Resurse Umane, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. De asemenea, instanţa a dispus, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului BĂLUŞ SILVIU, colonel (r), fost şef Serviciu gestiune umane din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. De asemenea, instanţa a dispus, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune restituirea către denunţători a contravalorii bunurilor remise ori sume de bani primite după cum urmează: 21.235 lei de către Popescu Gheorghe, 5.825 de către Băluş Silviu şi 300 lei de către Sîrbu Nicu Laurenţiu.
Obligă pe fiecare din cei trei inculpaţi la câte 3700 lei cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova la data de 10 iunie 2008 (comunicat nr. 143/VIII/3 din 13 iunie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 iunie 2008