DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
11 aprilie 2011
Nr. 229/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

MODREA ALAIN FLORIN, şef al Serviciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi

ZUR MOSHE, cetăţean israelian, administrator la S.C. LAURA MODEL S.R.L., în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 10 – 16 martie 2011, inculpatul Zur Mosche a pretins şi primit de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite inculpatului Modrea Alain Florin, şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Cluj, în scopul de a-l determina pe acesta să se implice în întocmirea unui act de control favorabil respectivei societăţi comerciale. În cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul D.R.A.O.V. îi comunicase denunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani.
Astfel, pentru a emite o decizie de impunere care să stabilească o amendă în cuantum mai mic precum şi taxe şi impozite mai mici de plată în sarcina societăţii denunţătorului, la data de 16 martie 2011, Modrea Alain Florin a primit de la inculpatul Zur Mosche suma de 4.000 de euro cu titlu de mită, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.

La data de 17 martie 2011, Tribunalul Cluj a admis propunerea procurorilor anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Modrea Alain Florin şi Zur Mosche pe un termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 16 mai 2012
comunicate-hotărâri de condamnare din 22 noiembrie 2013