DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1229 din 29 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bacău care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ARDELEANU VASILE VIRGIL, fost şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.
De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului UNGUREANU VIOREL, instructor auto, administrator al SC AUTOVIRUN SRL (şcoală de şoferi), la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.
Obligă pe inculpatul Ardeleanu Vasile Virgil la plata a 5000 lei şi pe Ungureanu Viorel – 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 3 decembrie 2008 (comunicat nr. 329/VIII/3 din 5 decembrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2008